FAQ

Nieuwsgierig naar SjowSjow? Of misschien gaat iets je nog boven je petje? Hieronder beantwoorden we veelgestelde vragen.

1.

Wat stuur je zodra je met SjowSjow solliciteert?

In SjowSjow is je sollicitatie feitelijk een dynamische webpagina. Net als bij iedere webpagina, is deze te benaderen met een eigen link. Solliciteer je met een SjowSjow-pagina, dan stuur je dus feitelijk de link naar die pagina (die je per sollicitatie zelf kunt aanpassen).

2.

Wat als ik in een sollicitatieformulier verplicht een bestand moet uploaden?

Daar is de ‘PDF teaser’ in SjowSjow voor. Druk op die knop, en je krijgt automatisch een PDF met daarin beknopte info uit je pagina en onderaan die PDF een duidelijke ‘lees meer’-knop. Deze PDF-teaser upload je in het sollicitatieformulier. De ontvanger klikt op de ‘lees meer’-knop en ziet vervolgens jouw prachtige pagina.

3.

Is mijn informatie in SjowSjow wel veilig?

Jazeker! SjowSjow draait om te beginnen op beveiligde servers. De pagina’s die je maakt zijn bovendien niet te indexeren door zoekmachines. Googlen op jouw naam zal dus niet jouw SjowSjow-sollicitatie blootleggen. Alleen iemand met de link van jouw pagina, kan die pagina bekijken.

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een wachtwoord op een sollicitatie te zetten, die je samen met de link van de pagina aan de ontvanger verstrekt. Op die manier is de sollicitatie dus alleen inzichtelijk wanneer iemand de link heeft én het wachtwoord.

4.

Wanneer ik stop met SjowSjow, kan ik de sollicitaties die ik maakte bewaren voor eventueel later gebruik?

Dat kan inderdaad, maar alleen met jouw expliciete toestemming. Wanneer je je maandabonnement opzegt, kun je aangeven dat je wilt dat jouw content (media en pagina’s) 12 maanden bewaard blijft.

Ga je in de tussentijd toch weer aan de slag met SjowSjow? Dan pak je de draad gewoon weer op. Zo niet, dan worden al jouw gegevens na 12 maanden verwijderd.

Heb je de 30 dagen-proefperiode überhaupt niet verlengd naar een maandabonnement? Dan worden je gegevens na 4 weken automatisch verwijderd.

5.

Wat is het verschil tussen de twee maandabonnementen?

De maandabonnementen Goed en Beter zijn bijna identiek (je krijgt gewoon alle functionaliteiten), behalve: bij Goed staat helemaal onderaan je sollicitatie het SjowSjow logo. En bij Beter zie je dat logo helemaal nergens. Zo makkelijk!

6.

Waarom zou ik in plaats van Goed of Beter, voor Best kiezen?

Misschien wil je hulp om je sollicitatie nóg sterker te maken. Of nóg creatiever.

Als je voor Best kiest, dan betaal je maar éénmalig en krijg je Frank van Beek er als cadeau bij. Jullie doen samen een intake en brainstormen over hoe jouw sollicitatie echt van het scherm afspat. Je levert zelf materialen aan (beeld, cv, teksten), maar Frank bouwt jouw pagina op. Hij schrijft teksten, slaat de brug naar de vacature, maakt creatieve keuzes en zorgt uiteindelijk dat je een dijk van een eerste sollicitatie hebt. Die je vervolgens zelf kunt gebruiken hoe, en zo vaak je wilt.

7.

Is solliciteren met SjowSjow niet superveel werk?

Eerlijk: de eerste pagina die je optuigt is even een werkje. Pak er een drankje bij en ga er even voor zitten. Wees gerust: alles dat mooier of beter is, kost iets meer moeite.

En bedenk je maar: als die eerste pagina eenmaal staat, ga je tijd besparen én maak je prachtige sollicitaties. Met één druk op de knop dupliceer je namelijk een pagina, en maak je die weer op maat voor een nieuwe sollicitatie.

8.

Kan ik niet alleen mijn cv maken in SjowSjow, en het motivatie-gedeelte achterwege laten?

Ja hoor: dat kan. Zolang je SjowSjow gebruikt om voor jezelf werk te vinden, kun je zelf invulling geven aan de inhoud. Wil je geen motivatie geven, of hoeft dat gewoon niet voor die ene sollicitatie? No problemo!

Toch nog een vraag?

Trek aan de bel en laat hieronder weten waar we je mee kunnen helpen    Liever rechtstreeks contact?

    Laat je horen!

    Frank profielfoto Cv & Sollicitatie Vraagbaak

    Frank van Beek

    Cv & Sollicitatie Vraagbaak